HTML

kritikus tömeg

Teljesen rendszertelenül, ráadásul a logikától vadul elrugaszkodva, az olvasói igényeket messze elkerülve, jellegében politikai, zamatában közéleti, amatőr rálátással az epét termelő hülyékre.

Friss topikok

Linkblog

fair play wannabe

2010.09.13. 00:42 rant

Még ha Orbán tehetséges politikus is, ahhoz is van tehetsége, hogy hülyékkel vegye körül magát. Ez mindent kompenzál. Olyan, mint derékig érő vízben izomból szaladni. Mint ellenszélben hegynek fel bringán tekerni. Lehet azt mondani, hogy ez itt az emelkedő, de ha lefelé mutat a pálya, nincs az a trükkös mondatszerkezet, ami eladja a hitelt, kedves barátaim.

Itt van kezdésnek a Matolcsy-kamikáze, aki egyenes tekintetét veti a nyugat gonosz szemeközébe. Bele annak woland egzisztenciájába, hess. Megy ez nekünk egyedül is. Igaz, nem hogy esik, zuhan a forint, de a ló nem döglött, csak mélyen alszik, nyugi. Hozd a bicskámat, mert Sanyi. Erősödik a frank, a labda nincs outon, ha vonalra pattan. Még jó. Mindenkinek szopó van. Köztes időben rugózik a gyanútlan szlovák gazdaságon és nem kapcsol, hogy vérgáz.

Aztán van nekünk egy Hendénk, aki komoly kommunikációs problémákkat küzd. De azért pumpálna még pár királyi magyar forintot a porig alázott, szétvert konvojba, akiket egy maréknyi rendezetlen gerilla halálra ijesztett egy cukorból és spárgából, házilag barkácsolt petárdával, ami pukkant. Mert veszélyben vannak a hőseink, akik nem mellékesen szent háborút folytatnak, amiért nem mellékesen idefaxol a büdös lábú turbános, hogy büdös lábával ötvenes szájat tapos a magyarnak. Mintha számítanánk. Mintha rajta lennénk valami iszonyat fontos térképen. Nem különben ők.

Küldjétek Zagyvát, majd ő kihívja őket a folyosóra.

Cserébe viszont van Terrorelhárító Ellenlábas, magyar Pentagon (sic!), ami lokalizálja a támadás pontos helyszínét. Már az afgánok is tudják, hiszen minap kilopták a kocsiból az épület pontos tervrajzát. A spájzban vannak.

Schmitt magas labda. Most nem csapom le. Annyi fogás van rajta, olyan sok irányból lehetne töfködni, hogy máris unom.

És végül, de nem utolsó sorban, előkerül Rodolfó varázsdobozából a népszaporító Boross. A zseni. A politikai elit fekete doboza. Az ember, aki kinéz a vak ablakon és elkiáltja magát, míly gyönyörű ez a táj. Jobb kézzel meghúzza a vodkás üveget, ballal láncdohányoz.

Azt mondja a jó érzékű, hogy aki nem rittyent záros határidőn belül kölköt, az nem építi a nemzetet. Tehát nincs velünk. De ha nincs velünk, akkor ellenünk van. Ha ellenünk van, fizessen. Megtűrjük, de fizessen. Nincs ebben erkölcsi hányad, a királyi kincstár állományát meg kell tölteni, s ha kell, hát gnómokkal. Majd forrasztunk rá felbőgés után fülkeforradalmi szavazócetlit, helyes iksszel, hogy tudja, mi is az identitása.

Milyen szerencse, hogy az ötletgazda vetélt introját vékony kacagás lengi körül. Milyen beszédes, hogy ez az ember szaktekintélynek örvend. Valahol rosszabb, mint a Szijjártó humorita, aki azért, mert kimaradt a Szaknévsorból, habzó szájjal töri rá az ajtót meg nem nevezett párt sajtótájékoztatójára. Valahol viszont jobb, mint az egész ellenzék úgy álles cuzámmen.

És ez árulja csak el igazán, hogy mekkora szarban is vagyunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dienstag.blog.hu/api/trackback/id/tr692291883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása