HTML

kritikus tömeg

Teljesen rendszertelenül, ráadásul a logikától vadul elrugaszkodva, az olvasói igényeket messze elkerülve, jellegében politikai, zamatában közéleti, amatőr rálátással az epét termelő hülyékre.

Friss topikok

Linkblog

tompa késsel éles sebet kötözni

2010.09.17. 23:34 rant

Sárközy ténykedő kritikája nemzetközi kritikát érdemel, de kész alázásra alázással felelni, birodalma kemény fejére alapoz. Nézetei radikálisak, kiállása hercig, politikája udvarias, de határozott, különböző rétegződéseknek nehezen emészthető etikai zsákutca. Rendet csinál minden téren. Tőle hangos Európa, sőt, talán a világ másik felén horgászó alaszkaiak is felkapják a fejüket, ahogy bejön a sistergős műsorsáv, megáll a jégen a kezükben a csákány és összenéznek. A tűz mellett otthon utánakeresnek, hogy hol is van Franciaország.

Kína leszarja az egészet, már az USA-t vásárolja kilóra. Hitelezi ünnepélyes keretek között, meghajol és az ebédszünetben tíz milliós gyárvárost húz fel plazmatalicskával, élő szövetekkel a fémvázon. A vörös lobogó összehegesztett hazugságai alatt serény munka folyik, Orwell pörög a sírjában.

A németek csak nézik, mert történelmük lelkiismerete leszedálja őket. A berlini gettókban egy nyelven nyomják a helyi vicclapot. Ha vollblut német tér be, nem érti a török krixkraxokat, megrendeli a maga kis kebabját a rózsavíztől bűzölgő moszlimtól és beül egy sarokba burkolni. Egykor erős volt e nemzet, mára morális dekadenciája falja fel jó értelembe vett übermensch mivoltát.

Az olaszoknál az albánok és a marokkóiak lebzselnek. Anno Berlusconi beemelte a népszámlálásnál a kötelező faji regisztrációt, takarított kicsit a szemétkupacokkal megrakott városok elkoszolódó kerületeiben, aztán beleröhögött a közvélemény szemébe és annyit mondott: igen, faji alapon kirúgdostam az embereket innen. Most akkor mi van, he, mit pattogtok?

Haza kell küldeni.

Az van, hogy haza kell küldeni. Meg kell fogni és meg kell neki mondani, ha nincs munkád öcsém, akkor ragadd meg a táskádat és menjél szépen haza. Ez eddig tiszta sor, kríze volt-van-lesz, a legutolsó meg belerúg a macskába. Statisztikák ezek, amik köztudottan úgy készülnek, hogy ül egy hájas kretén a meleg büróban, jobbal még beleharap a zsírburgerbe, aztán ballal rátöf a taszt egy billentyűjére, majd a monitor kiokádja a megoldást, százból százalékol random megnnyiséget. Azt tetemesre minősíti az apparátus, kiadja a parancsot a szerveknek, urambocsá'. És ez a megoldás.

Illetve csak részben és most nem arra érdemes gondolni, hogy szabad mozgást biztosít a közös halmaz, hanem arra, hogy a lépték ennél sokkal nagyobb, rázzuk hát helyére az arányérzékünket. Kőkemény szociológiai kérdéskör, és ez a lényeg, hogy a több száz éve vándorló népcsoport hol találhatja meg a hazáját, hova integrálhatja magát. Ami van, csak politikai tili-toli az egyik oldaról, még egy kövér adag a szívlapáttal szorgalmasan hordott szarkupacra, ami ott púposodik a szőnyeg alatt és nyomja a pihenő test hátát. Nekünk nem kellenek, tessék kérem, aki tudja, fogadja be őket. Innen el.

De hova haza?

Ha kiterítesz magad elé egy Európa térképet és nem vagy lusta lekottázni a történelem azon szegmensét, ami a cigányság és romaság cévéjét teríti az asztalra, akkor kiviláglik, hogy ők ehhez értenek. Neki ez a tálentumuk. Menni és menni és a trappolásban otthonra lelni. Nekik a rugalmasság a hazájuk, és éppen ehhez igazítják az életvitelüket, ami tökéletesen kontraproduktív a lokálpatrióták szemléletével. Itt csak a jogrendszer változott, de az nagyon.
Ennek előfeltétele volt a kereszténység, ami nyugatról keleti irányban végigsöpört a kultúra bölcséjén, egészen benyúlva odáig, ahonnan ők jöttek. Bár revans, az ördög kacagása, de alig bosszú, inkább hálószaggató öngól több száz év távlatából.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dienstag.blog.hu/api/trackback/id/tr272304430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása